Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Építési ötletek

Építési ötletek, szerszámok, fontosabbnak vélt eszközök a kezdetekhez.

Rengeteg sok gondolat fogalmazódik meg bennem. Kezdjük a legelején vagyis a gondolatoknál. Egy gondolat - mint a szikra, ennyi épp elég egy építőnek, ha kedve tartja máris ugrik a fűrészgéphez. Szóval gondoljuk át ,mielőtt fűrészelnénk ! Az elején próbálunk elindulni, így semmiképpen ne a szerszámokhoz nyúljunk. Ugyanis ahhoz, hogy igazán jó dobozt tudj csinálni, bizony hangszóróra is szükséged lesz, így ajánlott a következő menüpont elolvasása lesz. Jól jegyezd meg hangszóróhoz építünk dobozt, és nem fordítva, legalábbis ez lenne a mérvadó, és persze az elektromechanikai paraméterek!

 Akadnak kivételes helyzetek mikor nincs mérlegelés és gyorsan szükség van egy párra, na ilyenkor beleteheted már meglévő dobozba is a hangszóródat, viszont illik legalább a reflexcsővel utánaméretezni, természetesen, ha nyitott a ládád, zártnál max a csillapítóanyag eloszlatásának mennyiségével lehetne variálni.  Viszont ha már van kiindulási pontunk, eredeti doboz, vagy már meglévő dobozunkból elhullott hangszóróhoz is lehet pótlást találni, esetlegesen megjavítani azt, ha magasabb értéket képvisel ! 

 

slide10.jpg

Akkor essünk is neki, szükséges eszközök listája:

-Első és legfontosabb a biztonság, kérlek vágáshoz daraboláshoz mindenképp viselj ilyen védő szemüveget, könnyen a szemedbe mehetnek szilánkok...

b_uvex-carbonvision-vedoszemuveg-201202071503042114.jpg

-Dekopír-fűrész nélkülözhetetlen! Beépítési mélységek kivágásához igen nagy szükség van rá.

unas_808387.jpg

-Asztali körfűrész, ha egész lapból szeretnél vágni esztétikusan mindenképp ez kell, ha más nem tudsz akkor legyen kézi körfűrész, de speciális sin mellett kell majd csinálni hogy szép legyen a vágás. Egyéb esetben vásárolj obiban vagy praktikerben ahol méretre vágják neked milliméter pontosan !

-Akkus csavarhúzó, jobb lenne belőle minimum 2db, egy fúráshoz, egy csavarozáshoz lényegesen gyorsítja a munkafolyamatot, érdemes csillag bitfejet és laposat is tartani hozzá nem az elhajlós változatból ! 

600x600_394949554.jpg

-Marógép szintén egy kis esztétikai korrekció hangszóró süllyesztéshez, vagy beépítési méret kivágásához igazán klassz dolog, vagy épp az előlap éleink finom lekerekítéséhez is teljesen megfelelő választás.

index.jpg

-Körző, mindenképp ajánlott vétel, boltban vehető pár-száz Ft-os tétel de a beépítési átmérő felrajzolásakor nem kell eszkábálni rögtönzött jelölőt, máris könnyebb !

korzo_maped_stop_system_rogzitheto_labu-i36474.jpg

-Fúró szár olyan ami már egyből zenkel is, lényegesen gyorsítja a munkánkat nem kell külön végigmenni minden előfúráson nagyobb fúrószárral, persze ez főként subládához ideális megoldás, vagy ha nincs kéznél a lapostipli-maró. 

2500000_altpic_1.jpg

 

-Körkivágó készlet, mindenképp érdekes lehet pl terminálok kifúrásához vagy hangfal állvány beépítésénél is jól jöhet.

06231_2.jpg

-Favéső készlet, általános eszköz fa megmunkáláshoz ajánlott vétel.

 

index.jpg

-Trinát mestertapaszból érdemes tartani otthon egy keveset mindig jól jön eltakaráshoz kis hézagok kitöltéséhez, száradás után könnyen csiszolható akár több rétegben is.

trilak-mestertapasz-019-4669.jpg

-Csiszolólapokból, vagy akár rezgő / szalagcsiszolót is érdemes vásárolni erre a célra.

bosch_00.jpg

-Szorítószerszámok , pillant szorítókból is jó ha van pár készleten különböző méretekben.

11330-500x500.jpg

-Néha építés folyamán szükségünk lehet szögek vágására is, amihez bevallhatjuk édeskevés a dekopír-fűrészünk. Egyszerűen nem is lehet vele kivitelezni ezt,talán sinek mentén még menne ha korrekt gépünk van. Viszont ha nincs erre alkalmas megoldásunk, akkor jön képe a gérvágó! Érdemes a képhez hasonlóan széles vágási tartományút, és mindkét irányban dönthető gépet vásárolni.

images.jpg

Későbbiek során mikor már 100%-os esztétikára törekszünk érdemes ragasztással összeilleszteni a dobozunkat, ilyenkor szükség lehet még egy gépre aminek a neve lapostipli-maró. Ezzel nagyon szépen lehet dolgozni, elfelejthetjük a csavarokat, vagyis max a hangszóró, és a csatlakozás rögzítésére fog majd kelleni. :)

4289_13.jpg

 

 

 

 

 
 

 

Utolsó képArchívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 37344
30 nap: 1001
24 óra: 33